Kimchi – Recept met melkkefir

kimchi recept
Lut Bailleul
Geschreven door Lut Bailleul

Kimchi is een traditioneel Koreaans recept van gefermenteerde kool. Je maakt het gemakkelijk zelf met melkkefir.

Ingrediënten
Chinese kool
100 gr zout
5 tenen knoflook
5 cm gember
Wei van melkkefir (optioneel fermenteert sneller)
2eetlepels suiker
4 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel chilipeper
Water

Werkwijze

Snijd de kool fijn en doe deze in een pot, breng het water aan de kook en voeg er zout aan toe. Laat 1 minuut koken. Doe het zoute water over de kool en laat het 30 minuten staan, af en toe omscheppen. Giet af en spoel met water. Laat goed uitlekken. Doe knoflook, gember, de wei van de melkkefir in een beker en pureer met de mixer tot een gladde massa. Voeg nu wat suiker, paprikapoeder, chilipepers toe en meng de massa. Meng de marinade door de kool tot alles bedekt is. Schep de kimchi in een bokaal of afsluitbare pot en laat minimum een week fermenteren. Daarna is deze klaar voor gebruik. Men kan oneindig variëren met het toevoegen van kruiden of groenten.

kimchi

Over de schrijver

Lut Bailleul

Lut Bailleul

Lut Bailleul woont aan de zee met haar twee kinderen en haar hond en is gepassioneerd door alles wat met fermentatie te maken heeft. Haar interesse werd gewekt doordat ze kefir had gekregen van een vriendin . Hierbij werd ze onmiddellijk terug gebracht naar haar jeugd. Vroeger stond deze namelijk in de kelder en werd deze gedronken met grenadine. Na wat opzoeken en experimenteren besloot ze haar ervaringen te delen met anderen door het opstarten van haar eigen faceboekgroep om ervaringen en kefir te delen.