App Review: Marco Polo Learning Inc.

app review
Nina Gold
Geschreven door Nina Gold

Marco Polo Leaning Inc. is een vrij jonge onderneming die als doel heeft om 21ste eeuwse, digitale speelencyclopedieën te creëren voor de allerjongsten. Ze halen hun inspiratie in de encyclopedia die zij als kinderen gebruikten om over de wereld te lezen en hebben op basis daarvan digitale zandbakken gecreëerd door interactieve, eigentijdse apps in encyclopediestijl te ontwerpen.

Ondanks het feit dat de apps al in meerdere talen beschikbaar zijn, staat Nederlands er jammer genoeg nog niet tussen. Maar geen nood: zelfs zonder de voice overs doen de apps exact waarvoor ze bedoeld zijn: ze voeden de aangeboren curiositeit en laten kinderen toe om door middel van vrije exploratie en spel zich te verdiepen in de werking van natuurlijke fenomenen.

Spelen, verkennen, genieten en ontdekken zijn dus de voornaamste doelen; leren over de natuur is een automatisch bijproduct.
Deze visie sluit mooi aan bij de laatste wetenschappelijke conclusies over leren en ontwikkeling.

Het feit dat kinderontwikkeling en het bevorderen ervan aan de basis van hun ontwerp staat, wordt nogmaals bevestigd door het feit dat ze nauw samenwerken met een team van gerenommeerde psychologen en onderwijsexperts.

Ze brengen ongeveer één nieuwe app uit per jaar. Tot nu toe zijn dat Ocean, over de oceaan, op de markt sinds 2013 en Weather, het weer, uit 2014. Weather is gratis, maar extra features zijn beschikbaar voor een vast bedrag.

Ocean

Marco Polo Ocean geeft kinderen de kans om op verkenning te gaan op de bodem van een oceaan. Het is als een soort persoonlijke aquarium waarin, afhankelijk van diepte, uiteenlopende oceaanschepselen kunnen toegevoegd worden. Daarnaast zijn er ook 5 interactieve puzzels die kinderen aan de verschillende onderdelen van een orka, een haring, een koraalrif, een boot en een duikboot voorstellen.

Weather

In Marco Polo Weather krijgen kinderen de kans om eigenhandig het weer te beïnvloeden en de resultaten van uiteenlopende veranderingen en combinaties van aanpassingen van dichtbij te observeren. Ze krijgen de kans om zelf antwoorden te vinden op vragen zoals: ‘Wat doet een orkaan?’ of ‘Wat gebeurt er als de temperatuur verhoogd wordt terwijl het buiten sneewt?’
Er zijn geen spelregels en geen limiterende objectieven: slechts de wetten van de natuur, de kinderlijke drang naar ontdekking en leuke, interactieve personages met een eigen karakter.

Geniet samen met je kroost van deze leuke apps! Veel plezier!

Over de schrijver

Nina Gold

Nina Gold

Samen met haar partner, Diederiek, en hun twee dochters, Jade en June, is Nina continu op zoek naar mening, avonturen en wijsheid. Ze is bewust thuisblijfmama en droomt van verre landen en een huis vol kindjes. Haar ultieme doel is om te blijven groeien als mama, vrouw en mens en om zo een positieve invloed te zijn in haar gezin en bijgevolg de wereld.

1 bericht