Herstellende zalf maken van waterkefirkorrels

herstellende zalf waterkefir
Lut Bailleul
Geschreven door Lut Bailleul

DIY: Een herstellende zalf voor de huid maken van waterkefirkorrels

Benodigdheden

200 g waterkefirkorrels
kokosolie (er zo wat aan toe gevoegd), kan ook met amandelolie, olijfolie enz.

Bereidingherstellende zalf

Doe de waterkefirkorrels in een blender en laat die goed pureren.  Ik heb dit in een kenwood gedaan omdat dit een krachtige machine is. Na de blender heb ik het nog eventjes gemixt met de kenwood.

Ik vond het nog niet fijn genoeg en heb dan maar de mixer genomen, ik heb het gemixt tot het een substantie van een zalf kreeg en wat kokosolie er aan toegevoegd. De geur vond ik ook niet zo prettig, wat azijn-achtig en heb er dan maar wat etherische olie (Egyptische roos – had ik nog liggen van mijn zeepavontuur) eraan toe gevoegd.

herstellende zalf

Bij een proef op mijn hand voel ik onmiddellijk de frisheid en zachtheid na het aanbrengen. Absoluut niet vettig en het dringt direct in de huid. Ik heb een heel gevoelige huid die onmiddellijk reageert op slechte zalven,zepen enz. Ik krijg er uitslag van maar nu is dit niet het geval na een paar uren die te hebben aangebracht.

Vanavond heb ik wat zalf gesmeerd bij een eczeemplekje bij de hond en die laat het ook allemaal doen, het jeukt alleszins niet meer.

 

 

 

Meer over waterkefir

Waterkefir

 

Over de schrijver

Lut Bailleul

Lut Bailleul

Lut Bailleul woont aan de zee met haar twee kinderen en haar hond en is gepassioneerd door alles wat met fermentatie te maken heeft. Haar interesse werd gewekt doordat ze kefir had gekregen van een vriendin . Hierbij werd ze onmiddellijk terug gebracht naar haar jeugd. Vroeger stond deze namelijk in de kelder en werd deze gedronken met grenadine. Na wat opzoeken en experimenteren besloot ze haar ervaringen te delen met anderen door het opstarten van haar eigen faceboekgroep om ervaringen en kefir te delen.