Bio Dag in hartje Uitkerkse polders

bio dag
Nina Gold
Geschreven door Nina Gold

We zijn net iets na de middag in Uitkerke gearriveerd.

Na een hartelijk ontvangst met één lotje voor de tombola per gezinslid, werden we vriendelijk uitgenodigd om de eerste tent te verkennen.

Daar kon men allerlei lekkere biologische producten proeven, zoals verschillende soorten seitanpaté en meerdere verfrissende receptjes met zeewier, terwijl de kindjes zich naar hartenlust op de djembé’s uitleefden.
De geproefde producten werden daar ook verkocht, samen met een wijd aanbod aan lokale en buitenlandse groenten, fruit, suiker, thee en Fairtrade-lekkernijen voor de kinderen.

Zowel binnen als buiten het Natuurpuntgebouw kon men kennis maken met boeren, workshops, organisaties en initiatieven die troep-vrije, authentieke, gezondheids- en natuurvriendelijke producten en levensstijl promootten. Jammer genoeg heb ik niet alle tentjes ten volle kunnen ontdekken maar in het voorbijgaan hoorde ik iets over bijengif als medicijn. Daar ga ik me zeker meer over informeren.

bio dag

Verse biologische eitjes, biovlees en daarmee vers bereide kost, zelfgemaakte bijenwaskaarsjes en aardewerk, biohoning, veel plantensoorten voor in de moestuin, zelfgemaakte jams, versgeperste vruchtendrankjes.. dit waren slechts enkele van de vele beschikbare lokale producten.

 

Tijdens onze verkenning van het binnengedeelte werden we aangetrokken door 2 plateaus vol met overheerlijke cupcakes. En zo heb ik VELT leren kennen: een Belgisch-Nederlandse organisatie die ecologisch leven en tuinieren ondersteunt.

Het Natuurpunt centrum was ook toegankelijk: daar kon men vrij kennis maken met de biotoop van de Polders.

bio dag

bio dag

Daarnaast was er ook nog de vijver!

Dit was zonder twijfel dé favoriet bij de kinderen. En we zouden het niet anders verwacht hebben! Want wat kan leuker zijn dan op ontdekkingstocht gaan in de natuur?

bio dag

Zelfs volwassenen werden door hun enthousiasme aangestoken.

 

bio dag

Korte rustpauze met een lekkere kopje Fairtrade thee en een super sappige cupcake.

 

Aan de uitgang vonden we een variëteit aan rauwe zuivelproducten, waarvan een ruim assortiment aan schapen- en geitenkaas.

De Bio Dag was zeker geslaagd! We zijn met een glimlach en een grote zak ongelofelijke producten terug naar huis gekeerd.
Een aanrader!

Is er een Bio Dag bij jullie in de buurt?

Over de schrijver

Nina Gold

Nina Gold

Samen met haar partner, Diederiek, en hun twee dochters, Jade en June, is Nina continu op zoek naar mening, avonturen en wijsheid. Ze is bewust thuisblijfmama en droomt van verre landen en een huis vol kindjes. Haar ultieme doel is om te blijven groeien als mama, vrouw en mens en om zo een positieve invloed te zijn in haar gezin en bijgevolg de wereld.