Borstvoeding bij kindjes: zo ziet het eruit

borstvoeding bij kinderen
Laura Schuerwegen
Geschreven door Laura Schuerwegen

borstvoeding kinderen

“Zien voeden, doet voeden.” Dat was de slogan van deze reeks. En zo werkt het ook voor oudere kindjes, natuurlijk.

borstvoeding kinderen

Borstvoeding bij kindjes boven 5 jaar is iets wat we niet veel zien in onze maatschappij. Oudere kindjes worden doorgaans niet vaak buitenshuis gevoed, en dit om verscheidene redenen. Het sociaal stigma is zeker niet te onderschatten. Maar dat is niet de enigste reden. Kinderen boven de vijf drinken nu eenmaal minder vaak, soms maar om de paar dagen of op vaste tijdstippen.

borstvoeding kinderen

Toch is borstvoeding boven de vijf jaar niet onnatuurlijk, of ongewoon. De natuurlijke leeftijd waarop een mensenkind met borstvoeding stopt is tussen de 4 en de 7 jaar.

borstvoeding bij kinderen

borstvoeding bij kindjes

borstvoeding kindjes

We willen in elk geval alle mama’s die deelnamen aan deze reeks van harte bedanken. Het was een enorm mooie reeks en toonde de vele kanten van borstvoeding: het tedere, het dagelijkse, het normale.

De andere artikels kan je hier zien:

Meer informatie:

Respect Mama’s Breasts – A Human Right

 

Volgende week doen we een fotoartikel over draagpapa’s en de week erop over wasbare luierkontjes. Heb je een foto die je graag wil delen? Wij zetten hem er met plezier bij, stuur maar door naar laura@volleven.be

Over de schrijver

Laura Schuerwegen

Laura Schuerwegen

Na acht jaar in West en Centraal Afrika te vertoeven woont Laura nu in Malawi met haar man en drie kinderen. Ze schreef twee boeken over zelfzorg en een kinderboek (in het Engels, verkrijgbaar op Amazon) en blogt op Authentic Parenting.