Edelstenen en kinderen: Hoe kunnen edelstenen jou van dienst zijn? (Part two)

edelstenen en kinderen
Trui Decaesteker
Geschreven door Trui Decaesteker

In part one heb ik reeds vermeld dat onze dochters één voor één als gevoelige zieltjes geboren werden en dat ze wel wat extra hulp konden gebruiken.

Bij deze zal ik jullie wat uitleg geven over welke stenen je kunt gebruiken bij bepaalde uitdagingen met kinderen. (Uiteraard kunnen volwassenen ook stenen gebruiken, maar ik zal de focus hier nu bij de kinderen houden).

Ik had ook al vermeld dat edelstenen en kristallen een vibratie en energie uitstralen, die onze chakra’s (energieveld/lichaam) oppakken en die ons in balans kunnen brengen. Zowel lichaam en geest kunnen in evenwicht worden gebracht, het zelfhelend vermogen van de mens wordt in gang gezet. Edelstenen en kristallen kunnen ook ter preventie worden gebruikt. Verwacht geen wonderen van edelstenen, maar aan de andere kant kunnen ze wel wonderen verrichten!

Edelstenen en hoogsensitiviteit (HSP)

Hieronder geef ik enkele voorbeelden van enkele stenen die je goed kunt inzetten bij hooggevoeligheid. Je kunt ze bij je dragen in je broekzak of in een sieraad verwerken. Je kunt ze in je water doen om te drinken. Daarnaast kun je ze inzetten in je huis, bed, bad, enzovoort… Wees creatief en voel wat voor jou werkt.

  • Bergkristal: reinigt je energie en geeft kracht
  • Rozenkwarts: liefde voor jezelf en anderen
  • Amethist: spirituele ontwikkeling
  • Tijgeroog: bescherming
  • Aquamarijn: rust
  • Kunziet: emotionele rust vinden, emoties beter beheersen
  • Rode jaspis: betere aarding
  • Sodaliet: helpt bij communicatie
  • Zwarte toermalijn: helpt tegen allerlei negatieve stralingen

Edelstenen en hooggevoelige kinderen (HSK)

Kinderen zijn vaak dol op stenen en kunnen heel goed intuïtief kiezen welke steen ze nodig hebben. Het is natuurlijk bij jonge kinderen belangrijk om er goed op te letten dat je een product kiest waarbij er geen kans bestaat op verstikkingsgevaar, zoals met kleine steentjes.
Daarbij wil ik je het advies meegeven om je kind niet meer dan één edelsteensoort tegelijk te laten dragen omdat zij over het algemeen veel gevoeliger zijn voor de werking van edelstenen dan volwassenen.
Is je kind een jaar of 10, dan kun je proberen hoe je kind reageert op twee edelstenen als dit nodig is. Maar meestal voldoet één steen prima.

Gebruik bij baby’s liefst alleen bergkristal en rozenkwarts, aangezien andere stenen vaak te sterk zijn voor hen. Bij peuters kun je dan eventueel amethist en blauwe chalcedoon en groene aventurijn toevoegen. Bij kleuters kunnen dan ook al éénkleurige jaspissoorten toevoegen, alle kleuren aventurijn, agaatsoorten en labradoriet.
Vanaf 6 jaar kun je je kind zelf intuïtief laten kiezen, maar zoals gezegd, hou het het liefst bij 1 steen, zo kun je ook letten op de reactie, na het 10e jaar kun je eventueel gaan experimenteren met 2 steensoorten.

Gebruik van edelstenen bij klachten van kinderen.

Edelstenen kun je jonge kinderen vaak niet laten dragen. Wel kun je ze eventueel vastmaken aan kleding, of in sokken (vast)stoppen als ze klein zijn. Bij kinderen vanaf een jaar of 4 kun je uitkijken voor een ketting, maar kijk altijd naar jouw kind of het veilig is!!! Geef jonge kinderen geen kleine losse stenen i.v.m. verstikkingsgevaar, doe de stenen dan liever in een buideltje of wees er bij als ze ermee willen knuffelen.

Dit artikel is zeker geen handleiding, wil je edelstenen voor specifieke klachten bij jezelf of je kind, dan mag je mij altijd contacteren.

Over de schrijver

Trui Decaesteker

Trui Decaesteker

Een levenslange zoektocht naar de zin van het leven...
Ik ben een vrouw van duizend-en-één bezigheden, ik moet alles geprobeerd en getest hebben, maar dit zonder mezelf ooit te verloochenen.
Mijn kinderen hebben mij nog meer bepaalde paden op gestuurd; thuisonderwijs, tuinieren, reiki, spirituele lezingen en workshops voor nieuwetijdskinderen, maar ook voeding en sport zijn stokpaardjes voor me.
Dankbaar dat ik deze zoektocht mag verder zetten met mijn gezin.