Eenvoudige erwtensoep met avocado

Erwtensoep
Valerie Nuytten
Geschreven door Valerie Nuytten

“Huh, zo lekker en enkel erwten en avocado’s?”, is meestal de reactie als we volgende erwtensoep klaarmaken voor bezoek.  Met verrassend weinig ingrediënten is dit soepje zo op tafel gezet.

Eenvoudige erwtensoep

Voor 4 personen

  • 500 à 750 gram  erwten (verse of diepvries)
  • 1 à 2 avocado’s (naar gelang de grootte), in blokjes
  • snuifje zeezout
  • 1 liter water, meer of minder naar behoefte
  • eventueel wat cayennepeper

Hoe maak je het?

Voeg 3/4 van de erwten bij het water. Warm eventueel het water op tot het lauw is. Doe er dan de avocado’s bij. Mix alles tot een geheel en voeg er eventueel wat zeezout en een halve theelepel cayennepeper aan toe.

De rest van de erwten voeg je er nog bij (zonde om ze allemaal te mixen, vind ik. Ook de kinderen vinden de zoektocht naar erwten in de soep veel leuker).

Klaar!

 

Foto: Valerie Nuytten, Natuurlijk Rauw Leven

 

Over de schrijver

Valerie Nuytten

Valerie Nuytten

Valerie heeft drie kinderen met haar partner en samen beleven ze avonturen in voeding, natuur en het leven op zich. Ze geeft thuisonderwijs, heeft een hart voor gezonde voeding en wildpluk, ontdekte de liefdevolle kracht van in vrijheid zwanger zijn en bevallen, houdt van eenvoud, borstvoeding, luierloze baby's, buitenslapen, op blote voeten lopen, voedselbossen, permacultuur, reizen,... Ze heeft een eigen website Natuurlijk Rauw Leven, waar ze mensen wil inspireren om gezonder te gaan leven en meer energie te krijgen.

4 Berichten