Été Indien aan zee

Aan zee
Nina Gold
Geschreven door Nina Gold
Het werd stilletjes aan kouder en kouder. De herfst was duidelijk in het land! Ik hing net onze winterkleren in de kleerkast en had de meisjes winterjassen gekocht. En toen? Verrassing! Hittegolf! Of toch, hittegolf op zijn Belgisch: 25 graden en meer…

Om nog een laatste keer goed van de warmte te kunnen genieten gingen we tijdens deze periode bijna elke dag naar zee. Dit is de luxe van een unschooler uiteraard, want voor de meesten betekent september het einde van vrij spel en vakantie-vibes.

Voor ons heeft het een heel andere betekenis natuurlijk: gedaan met de drukte! Al de strand speeltuintjes en strandbars zijn zo goed als verlaten. Weg vakantiegangers. Eindelijk rust!

Sinds ik voor de tweede keer mama werd, kan ik de interesse in verlaten stranden volledig begrijpen. Gewoon al de zee horen doet zo goed! Als bonus brengt het niet alleen mij tot rust, maar ook de kinderen. Blootsvoets in het zand naar de golven en meeuwen luisteren laadt echt de batterijen op.

Ik ben echt geen fan van zand in mijn bh, haar en slip, maar de vele voordelen van een strandbezoek wegen zeker op tegen dit ongemak. Ik wou eens het nudistenstrand te Bredene bezoeken maar ik ben er niet geraakt. Misschien volgende week als het weer nog eventjes zo prachtig blijft. Of volgende zomer. Ik laat jullie weten of het beter is dan plak-zand in je bikini.

En nu ga ik me terug wat in de zee dompelen. Lekker verfrissend!

Wist je dat…

  • naar de eigen kust op vakantie gaan milieubewuster is?  Je hoeft er immers niet ver voor te rijden of vliegen. Je kan zelfs de trein nemen, vaak zijn de haltes op geen 10 minuten wandelen van het strand!
  • de zeelucht je luchtwegen opent en zuivert? Dit is zeker een aanrader voor diegenen die aan longziektes of andere aandoeningen aan de luchtwegen lijden.
  • het appelblauw-zeegroene, eindeloos bewegende zee-oppervlak helpt je te aarden en innerlijke rust te vinden?
  • de zee een wonderlijke muze is? Laat je door haar inspireren!
  • zwemmen in zeewater veel voordelen heeft? Zo stimuleert het de genezing van wonden en kneuzingen allerlei.

Wat sfeerfoto’s van onze talrijke strandbezoekjes:

Liefde is… elkaar een zee-schuimbad geven! ?

image

June haar eerste stapjes in het zand ?

image

Zelfs tijdens frissere dagen is de zee prachtig!

image

 

Naakt aan zee is gewoon top!

image

En naakt in de zee zwemmen is zelfs beter!

image

Zand golfjes ?

image

Schelpjes rapen : plezier voor alle leeftijden! ?

image

Over de schrijver

Nina Gold

Nina Gold

Samen met haar partner, Diederiek, en hun twee dochters, Jade en June, is Nina continu op zoek naar mening, avonturen en wijsheid. Ze is bewust thuisblijfmama en droomt van verre landen en een huis vol kindjes. Haar ultieme doel is om te blijven groeien als mama, vrouw en mens en om zo een positieve invloed te zijn in haar gezin en bijgevolg de wereld.

1 bericht