FAQ Blote voeten lopen

blote voeten
Tina Toubac
Geschreven door Tina Toubac

Deze vragen kwamen op de redactie binnen naar aanleiding van mijn artikel blote voeten verhaal. Ik ga deze met eer en geweten beantwoorden, vanuit mijn perceptie, mijn ervaringen, indien er mensen zijn die aanvullingen willen doen, dan kan dat via het knopje ‘reactie’. Ik ben niet alwetend.

Q: Waarom blote voeten?
A: Dat is een heel goede vraag. Ik ga die beantwoorden vanuit mijn beleving, mijn perceptie, …

Ik voel me zo veel beter, gelukkiger als ik op blote voeten loop. Ik heb overbewegelijke gewrichten en chronische bekkeninstabiliteit, ik heb minder last hiervan als ik op blote voeten loop. Het is gewoon ook leuk.

Q: Wat als het sneeuwt/in de winter?

A: Ikzelf heb deze winter enkel op blote voeten buitenshuis gelopen wanneer het niet vroor aan de grond, maar er zijn mensen die zelfs door de sneeuw lopen op blote voeten.

Q: Wat met autorijden?
A: Ikzelf heb geen rijbewijs. Het is wettelijk toegelaten om blootvoets een auto te besturen. Het enige wat niet mag is los schoeisel, dat niet aan de hiel vast is, zoals teenslippers. Mijn voeten zitten overal goed vast, dus geen probleem.

Q: Wanneer doe je het niet?
A: Op momenten dat het ongepast lijkt, zoals familiefeesten of begrafenissen, wannneer de rest van mijn gezin schoenen aan heeft, dat zijn momenten waarop ik mijn sandalen aantrek. En wanneer ik ziek ben, dan draag ik ook sandalen.

Q: Heb je dan veel eelt en/of verwondingen?
A: Ik heb veel eelt, maar mijn moeder die altijd schoenen droeg buitenshuis ook. Ik wijt het dus eerder aan aanleg dan aan het lopen op blote voeten. Verwondingen, dat valt heel goed mee, door de eeltlaag heb ik een natuurlijke bescherming tegen harde obstakels op de weg.

Q: hoe reageren mensen daarop?
A:Dat ga ik hier niet verklappen het antwoord op deze vraag kan je lezen in deel 2 van mijn blote voeten verhaal.

 

Lopen op blote voeten deel 2: anekdotes

Waarom we van jongsaf aan op blote voeten zouden moeten lopen

Over de schrijver

Tina Toubac

Tina Toubac

Ik ben Tina, moeder van 5 kinderen . Sinds ik moeder ben geworden ben ik steeds op zoek naar hoe ik zo natuurlijk mogelijk met mijn kinderen kan omgaan, dit uit zich in de manier van opvoeden, ik kijk naar de noden van mijn kinderen en probeer dan daar op in te spelen...

2 Berichten