Het blotevoetenpad

blotevoetenpad
Maaike Hoffstedde
Geschreven door Maaike Hoffstedde

Ze zijn tegenwoordig op veel plekken te vinden: blotevoetenpaden. Een aangelegde route waar je op je blote voeten het pad kunt verkennen. Een geslaagd tripje met kinderen, want wat is er nou heerlijker dan met je blote voetjes door de modder?

Een tijd geleden kwamen wij voor het eerst op het idee om eens blootsvoets op avontuur te gaan. Op vakantie in het Duitse Sauerland vonden we een foldertje van zo’n route en dat sprak ons meteen aan. Al dagen waren we er ondank het mindere weer toch steeds op uit gegaan.

 

IMG_7151 IMG_7175

 

Dus ook het blotevoetenpad lieten we niet aan ons voorbij gaan. Bij aankomst trokken we natuurlijk onze schoenen uit. Het was wel wat fris, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen konden niet wachten om te beginnen. Ze waren destijds bijna vier en zijn klein van stuk, maar ze konden eigenlijk elke hindernis wel nemen. De route was dus afgestemd op kleine kindjes, maar ook voor grotere kinderen zeker aan te raden. En wij als volwassenen hadden het er ook naar onze zin!

IMG_7152 IMG_7153

Het is erg leuk om allemaal verschillende ondergronden waar te nemen via je voeten, een heel andere manier van lopen en ontdekken. Aan het einde kun je je voeten afspoelen in het koude water. Verfrissend en heerlijk om erna weer je schoenen aan te trekken.

Beter weer hadden we bij Erve Brooks in de Nederlandse Achterhoek. Waar we op een zonnige zondag verzeild raakten. Een boerderij met tal van mogelijkheden, waaronder een blotevoetenpad en een avonturenroute. Wij kozen voor de eerste optie en kwamen al gauw allemaal waterpartijen tegen. Voor de kinderen erg spannend om zich via boomstammen over het water te manoeuvreren. Een vlot en een hangbrug maken het er ook zeker spannender op!

IMG_1733  IMG_1732

Helaas waren we er aan het einde van de middag en was er geen tijd meer voor het avonturenpad. Maar daar komen we zeker nog een keer voor terug. Je kunt er in een mooie tuin nog lekker wat drinken en de kinderen hebben er tal van speelmogelijkheden.

IMG_1749 IMG_1751

 

Lijkt het je ook leuk om eens te proberen? Kijk hier voor enkele links naar meer blotevoetenpaden:

 

Over de schrijver

Maaike Hoffstedde

Maaike Hoffstedde

Maaike (33) werkt parttime als freelance journaliste en richt zich daarnaast vooral op haar tweeling van zes, avontuurlijk buiten leven en verblijft het liefst op plekken waar bergen zijn. Na haar studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht, woonde zij enkele jaren met haar vriend in Zwitserland. Hier ontdekte zij haar passie voor de natuur en de aarde en deed ze een opleiding tot berggids.
Sinds de komst van hun tweeling wonen ze weer in Nederland en brengen ze zoveel mogelijk tijd met hun kinderen door in de natuur. Ze inspireert graag anderen met haar verhalen.