Lopen op blote voeten deel 2: anekdotes

blote voeten
Tina Toubac
Geschreven door Tina Toubac
OPROEPJE juli 2017

Wanneer ik op mijn blote voeten loop, krijg ik wel eens opmerkingen. Hoe wordt er gereageerd? Enkele anekdotes:

Koude voetjes

Een oudere vrouw zei tegen mijn peuterdochter, die vooraan op de fiets zat: “Oh, heb je geen koude voetjes zo zonder kousjes en schoentjes? Ik heb al koude voeten in mijn schoenen…”. “Nee, hoor ze heeft geen kou!”, zei ik naar waarheid. Pas toen zag ze dat ik ook niets aan mijn voeten had. Die blik van haar was goud waard!

Stevige voetjes

Aan de schoolpoort bemerkte een papa mijn dochters blote voetjes. “Ha, op blote voetjes,” zei hij heel lief. “Natuurlijk he ;)”.We praatten wat over koetjes en kalfjes, terwijl mijn jongste in de draagdoek zit. Hij maakte contact met haar, nam haar blote voetje vast en zei: “Amaai zeg, wat een stevige voetjes”. “Ja, ze loopt altijd op blote voeten”. Wat hij dan zei, hoor je zelf misschien ook: “Ja, dat is gezond!”…

In glas trappen

Soms zijn het ook hele fijne reacties, zoals die keer toen ik een hele lange babbel had met een mevrouw die in het onderwijs staat en vind dat de kinderen van tegenwoordig het zo snel koud hebben. Ze zag dat mijn 20-maandertje gewoon op de fiets zat met blote benen en voetjes en totaal geen koud had. Ze vroeg zich wel af of ik niet bang was om in glas te trappen.

Regenplassen zijn heerlijk

Het is ook fijn om met blote voeten in de regenplassen te lopen. Vooral als de school uit is, hoor ik wel eens ouders hun kinderen aanmanen om op te letten voor de plassen, want hun mooie, dure, nieuwe schoenen… en daar stap ik dan met mijn blote voeten heerlijk door de plassen. Volgens mij was menig kind jaloers!

Hebben jullie ook nog leuke blote voeten-anekdotes en foto’s? We verzamelen ze bij elkaar en maken er een leuke post van die als steun kan dienen voor andere (in spé) blote voeten lopers.

Zend je verhaal en/of foto’s naar laura@volleven.be. Binnen twee weken verschijnt de post.

Wil je meer lezen over lopen op blote voeten? Check dan zeker eens het artikel met veelgestelde vragen over blote voeten lopen!

Gerelateerd

FAQ Blote voeten lopen

Waarom we van jongsaf aan op blote voeten zouden moeten lopen

 

Over de schrijver

Tina Toubac

Tina Toubac

Ik ben Tina, moeder van 5 kinderen . Sinds ik moeder ben geworden ben ik steeds op zoek naar hoe ik zo natuurlijk mogelijk met mijn kinderen kan omgaan, dit uit zich in de manier van opvoeden, ik kijk naar de noden van mijn kinderen en probeer dan daar op in te spelen...