Hoe kunnen edelstenen jou van dienst zijn? (Part one)

edelstenen
Trui Decaesteker
Geschreven door Trui Decaesteker

Hoe kom ik bij edelstenen? Wel, mijn interesse werd gewekt toen onze dochters geboren werden; één voor één gevoelige zieltjes, die wel wat extra hulp konden gebruiken.

Sowieso wou ik mijn kinderen altijd al zo natuurlijk mogelijk opvoeden, en deze unieke stenen van moeder aarde pasten perfect in dat plaatje, dus ben ik er steeds meer over gaan lezen, heb ik boeken gekocht, internet doorkruist en nadien heb ik zelfs zelf stenen verkocht en kinderworkshops gegeven.

Wat doen edelstenen nu? Ik zal proberen om het je uit te leggen zonder al te zweverig over te komen, ook al is het leuk dat je weet wat vibraties, energie en chakra’s zijn, je hoeft dit helemaal niet te weten om edelstenen te kunnen gebruiken.

Edelstenen en kristallen stralen een vibratie en energie uit, die onze chakra’s (energieveld/lichaam) oppakken en die ons in balans kunnen brengen. Zowel lichaam en geest kunnen in evenwicht worden gebracht, het zelfhelend vermogen van de mens wordt in gang gezet. Edelstenen en kristallen kunnen ook ter preventie worden gebruikt. Verwacht geen wonderen van edelstenen, maar aan de andere kant kunnen ze wel wonderen verrichten! Een edelsteenbehandeling is of kan een aanvulling/ondersteuning zijn op andere methodes.

Hoe gaat het nu concreet in zijn werk?

Je kunt edelstenen en mineralen zien als een spons die negatieve energie van ons en de omgeving opnemen en positieve energie teruggeven aan ons lichaam en de omgeving.
Daarom is het ook belangrijk om als wij edelstenen gebruiken om deze te reinigen van de negatieve energie die zij voor ons hebben opgezogen.

Elk soort steen en mineraal heeft z’n eigen kracht en energie, het is een zeer uitgebreide materie.

Wat kun je er thuis verder mee?

Edelstenen in je huis leggen kan de energie in het huis sterk verbeteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwarte toermalijn ter bescherming voor de straling van apparaten. Of aan bergkristal, rozenkwarts of amethist (liefst geode) voor een mooie energie in huis en absorberen van negatieve energie.

Je kunt ze gebruiken ter verbetering van je nachtrust. Vooral rozenkwarts en amethist. Leg ze onder het kussen, bed of nachtkastje. Lapis Lazuli of amethist zijn vooral geschikt voor mooie dromen.

Kinderen reageren heel goed op edelstenen. Zo kun je deze gebruiken in hun kamer om bijvoorbeeld beter te slapen (bijvoorbeeld rozenkwarts, let op met amethist, deze is vaak te sterk ‘s nachts voor gevoelige kinderen).

Edelstenen kunnen je bescherming bieden om meer bij jezelf te blijven qua energie/aura en andere niet te laten binnenkomen. Vooral hoogsensitieve kinderen of volwassen hebben hier zeker baat bij. (bijvoorbeeld tijgeroog of een labradoriet).

Door edelstenen in je drinkwater te gebruiken kun je meer balans in je lichaam (of het lichaam van je dier) creëren. Vooral de drie-eenheid amethist, bergkristal en rozenkwarts is een mooie algemene combinatie om in een karaf water te gebruiken, maar je kunt ook een specifieke edelsteen gebruiken die gericht is op jouw klacht om zo te ondersteunen in jouw helingsproces.

Edelstenen kun je in bad gebruiken. Je wordt er nog meer ontspannen van.

Edelstenen kun je ook gebruiken bij spirituele groei, tijdens meditaties, visualisaties, …

NOOT:
Edelstenen ontladen/reinigen en opladen…

Een steen kan soms teveel negatieve energie onttrokken hebben, dan moet hij ontdaan worden van deze negatieve energie en terug opgeladen worden, zodat hij zijn kracht opnieuw kan doorgeven.
Ontladen: door onder stromend water te houden voor 5 minuten, in de aarde te stoppen (voor 24 uur), met witte salie te beroken, …

Opladen: in het zonlicht, bij (volle)maanlicht, reiki/Shambhala geven, bergkristal gebruiken

Let op! Zoek eerst op of jouw steen wel goed tegen water en/of licht kan!

Is de kracht van jouw steen echt op, dan kun je hem teruggeven aan moeder aarde en deze begraven. Je kunt dit zien wanneer er scheuren inkomen, stukjes loslaten, de kleur flets is of dat je kunt voelen dat er echt geen energie meer in zit.

Volgende keer vertel ik je nog wat meer over welke edelstenen je het best kunt gebruiken in een bepaalde situatie en welke edelstenen geschikt zijn voor kinderen en hoogsensitieve personen.

Over de schrijver

Trui Decaesteker

Trui Decaesteker

Een levenslange zoektocht naar de zin van het leven…
Ik ben een vrouw van duizend-en-één bezigheden, ik moet alles geprobeerd en getest hebben, maar dit zonder mezelf ooit te verloochenen.
Mijn kinderen hebben mij nog meer bepaalde paden op gestuurd; thuisonderwijs, tuinieren, reiki, spirituele lezingen en workshops voor nieuwetijdskinderen, maar ook voeding en sport zijn stokpaardjes voor me.
Dankbaar dat ik deze zoektocht mag verder zetten met mijn gezin.

1 bericht

  • zegt:Ik kan je wel helpen met leuke ideeebn. Mail mij maar even als je istreense hebt, dat kan naar het emailadres wat ik hierboven heb ingevuld.