Ijs met kefir – twee recepten

ijs met kefir
Lut Bailleul
Geschreven door Lut Bailleul

Kefir is heel erg gezond, maar soms wil je wel eens wat anders dan gewoon kefir. Gelukkig kunnen we er ook super lekkere receptjes mee maken! Vandaag delen we twee receptjes voor kefir ijs.

Koffie-kefir-ijs

Ingrediënten

1 eierdooier
6 gr oploskoffie
50-70 gr suiker
2 l melkkefir
150 gr (light-)room
5 gr vanillesuiker

Los de koffie op in 1 eetlepel warm water en laat dit afkoelen. Klop de eierdooier met de suiker, vanillesuiker, opgeloste koffie en de kefirmelk. Klop de slagroom bijna stijf en giet het koffiemengsel bij de geklopte slagroom.

koffie kefirijs

Yoghurt-vruchten-kefirijs

Ingrediënten

200 gr vruchten (vb. bosvruchten, aardbeien, frambozen, zwarte bessen, kersen enz.)
500 ml (light-)room
2.5 l melkkefir
Naar eigen smaak suiker bijvoegen

Was het fruit, pureer het met een staafmixer. Slagroom wat kloppen, niet te hard want het moet wel nog wat vloeibaar zijn.
Voeg het fruitmengsel aan de yoghurt en slagroom toe. Zorg er voor dat alles goed gemengd is.
Bereidingstijd in de ijsmachine: 30-40 min.

Yoghurt-vruchten-kefirijs

Meer recepten met melkkefir

Over de schrijver

Lut Bailleul

Lut Bailleul

Lut Bailleul woont aan de zee met haar twee kinderen en haar hond en is gepassioneerd door alles wat met fermentatie te maken heeft. Haar interesse werd gewekt doordat ze kefir had gekregen van een vriendin . Hierbij werd ze onmiddellijk terug gebracht naar haar jeugd. Vroeger stond deze namelijk in de kelder en werd deze gedronken met grenadine. Na wat opzoeken en experimenteren besloot ze haar ervaringen te delen met anderen door het opstarten van haar eigen faceboekgroep om ervaringen en kefir te delen.