Naar het bos

Op regelmatige basis gaan wij naar het bos en dat in elk seizoen. In de zomer genieten tussen de schaduw van de bomen, in de lente van de eerste blaadjes en bloemetjes, in de herfst van de kleuren en het spelen in de bladeren en de winter met de slee door de sneeuw (als het dan eens sneeuwt hier in België).

bos

Wij hebben dan ook de luxe om op 2 km van bij ons thuis een bos te hebben met twee leuke wandelroutes van 4 km (of eentje van 8 km). Je kan dan hier en daar nog eens een andere weg inslaan en voor je het weet ben je de hele dag aan het wandelen. Het bos bij ons heeft deels aangelegde paden maar ook voor heel grote stukken niet en daar hou ik wel van. Het duurt er vrij lang voor alles droog is dus lekker door het slijk ploeteren met laarzen aan. Heerlijk! Ook onze oudste zoon kan hier enorm van genieten. Springen in plassen en uitzoeken hoe hij het vlotste of is het nu het vuilste door het slijk raakt.

bos

Daarnaast zijn er in het bos waar we gaan wandelen routes waar je gewoon tussen de dieren loopt. Tientallen paarden en bokken kruisen dan je pad. De kinderen vinden het geweldig! Als mama vind ik het soms iets minder leuk om achtervolgt te worden door zo’n kudde paarden maar ach als de kinderen genieten dan geniet ik ook.

bos dieren

In het bos kan je ook altijd wel wat leren. Soorten bomen, bloemen, planten, dieren, … Maar ook alles over de seizoen en veel over het weer.

Kinderen kunnen er eindeloos heen en weer rennen, verstoppertje of tikkertje spelen, …

Als we thuis komen van het bos zijn de kinderen steevast uitgeput maar o zo voldaan en dat ben ik als mama dan ook. Ik geniet van hen te zien en van de rust die je hebt in het bos, van het luisteren naar de vogels en van mijn gillende kinderen.

bos spelen

Over de schrijver

volleven admin

volleven admin

Volleven publiceert ook artikels van gastschrijvers, was jij er graag bij? Email dan naar welkom@volleven.be

1 bericht