over vol leven

Vol Leven is vernieuwend, biedt alternatieven en gaat de uitdaging aan anders te denken: bewuster, milieuvriendelijker en evenwichtiger. Onze lezer een waaier aan bewuste keuze aanbieden, daar doen we het voor!

Eens je anders gaat denken over een aantal zaken in je leven, gaat je wereld vaak open en verzeil je in een soort sneeuwbaleffect. Heel wat nieuwe informatie komt op je af en vaak is het moeilijk om door het bos de bomen te zien. Bij Vol Leven trachten we duidelijke, gefundeerde informatie te bieden en alternatieve keuzes gemakkelijker te maken. Dit wordt mogelijk door een divers en gemotiveerd team van schrijvers. (Ontmoet ze hier)

Het is heel moeilijk om in een artikel van een 500 woorden elke mogelijke situatie te schetsen of rekening te houden met ieders specificiteit en individualiteit. Beschouw onze artikelen als steuntjes, ideetjes, hulpmiddelen, niet als Universele Waarheden. Uiteindelijk kén jij als ouder je kind en kan alleen jij de situatie inschatten.
Zie ons schrijven als proevertjes. Alles samen maakt een buffet waaruit je dan kan kiezen.

Waarom Vol Leven?

Na jaren van bloggen in het Engels, werd het oprichter Laura Schuerwegen duidelijk dat er in het Nederlands bitter weinig informatie beschikbaar is voor mensen die keuzes willen maken die afwijken van de bewandelde paden. Informatie wordt met mondjesmaat verspreid via sociale media en fragmentarisch in enkele nichemagazines, maar er is eigenlijk geen bron voor mensen die op alle vlakken van hun leven bewust willen omgaan met milieu, medemens en zichzelf.

Daarom hakte ze in 2015 eindelijk de knoop door en begon met een gemotiveerd team van schrijvers aan Vol Leven, met als doel zoveel mogelijk te belichten hoe een vrij en evenwichtig leven te bereiken, met mondjesmaat en stap voor stap.