de schrijvers

Laura Schuerwegen

Laura Schuerwegen

Na acht jaar in West en Centraal Afrika te vertoeven woont Laura nu in Malawi met haar man en drie kinderen. Ze schreef twee boeken over zelfzorg en een kinderboek (in het Engels, verkrijgbaar op Amazon) en blogt op Authentic Parenting.

Tina Toubac

Tina Toubac

Ik ben Tina, moeder van 5 kinderen . Sinds ik moeder ben geworden ben ik steeds op zoek naar hoe ik zo natuurlijk mogelijk met mijn kinderen kan omgaan, dit uit zich in de manier van opvoeden, ik kijk naar de noden van mijn kinderen en probeer dan daar op in te spelen...

Kathleen Leemans

Kathleen Leemans

Kathleen Leemans (31) is klinisch psychologe en full-time werkende mama van 2 dochters Nora (5) en Annabel (0). Gepassioneerd door wetenschappelijk onderzoek, ballet en haar gezin. Ook volop zoekende naar een weg in het ouderschapslandschap, open minded maar ook kritisch. Haar stokpaardjes: natuurlijk ouderschap, autonomie-ondersteund en onvoorwaardelijk opvoeden. Haar grootste inspiratiebron zijn haar dochters, van wie ze heel veel leert over zichzelf maar ook over de wereld en de verwondering van elke dag. Ze blogt zelf ook op missesleeblog.wordpress.com

Valerie Nuytten

Valerie Nuytten

Valerie heeft drie kinderen met haar partner en samen beleven ze avonturen in voeding, natuur en het leven op zich. Ze geeft thuisonderwijs, heeft een hart voor gezonde voeding en wildpluk, ontdekte de liefdevolle kracht van in vrijheid zwanger zijn en bevallen, houdt van eenvoud, borstvoeding, luierloze baby's, buitenslapen, op blote voeten lopen, voedselbossen, permacultuur, reizen,... Ze heeft een eigen website Natuurlijk Rauw Leven, waar ze mensen wil inspireren om gezonder te gaan leven en meer energie te krijgen.

Katia Smits

Katia Smits

Vrijheid en vertrouwen staan centraal in Katia's gezin. Samen met haar man en 4 kinderen houden ze die waarden hoog in het vaandel. Als radical unschoolers maken ze de stap om een nomadisch leven op te bouwen. Wortels uit de grond en gaan waar de wind hen naartoe voert. Een verhaal van dromen en tegenslagen, van samenwerking en volharding, van vrijheid en vertrouwen.

Linda Stopa

Linda Stopa

Linda Stopa publiceerde bij uitgeverij de wilg een poëzie en prozabundel "Pure Fantasie". Stond al op verschillende podia in zowel Nederland als België. Is verschenen met haar gedichten in verschillende bloemlezingen en gelegenheidsbundels. Zal in dit magazine verschijnen met een mengeling van oud en vers werk.

Lut Bailleul

Lut Bailleul

Lut Bailleul woont aan de zee met haar twee kinderen en haar hond en is gepassioneerd door alles wat met fermentatie te maken heeft. Haar interesse werd gewekt doordat ze kefir had gekregen van een vriendin . Hierbij werd ze onmiddellijk terug gebracht naar haar jeugd. Vroeger stond deze namelijk in de kelder en werd deze gedronken met grenadine. Na wat opzoeken en experimenteren besloot ze haar ervaringen te delen met anderen door het opstarten van haar eigen faceboekgroep om ervaringen en kefir te delen.

Nina Gold

Nina Gold

Samen met haar partner, Diederiek, en hun twee dochters, Jade en June, is Nina continu op zoek naar mening, avonturen en wijsheid. Ze is bewust thuisblijfmama en droomt van verre landen en een huis vol kindjes. Haar ultieme doel is om te blijven groeien als mama, vrouw en mens en om zo een positieve invloed te zijn in haar gezin en bijgevolg de wereld.

Soetkin Weckhuyzen

Soetkin Weckhuyzen

Ik ben mama van twee zotte kapoenen.
Ik hou van kringloopwinkelen, rommelmarktjes afschuimen,
(voor)lezen, knutselen, haken, naaien, in de tuin werken, piano spelen, lesgeven, zingen en kampvuurtjes.
Na de geboorte van mijn eerste zoontje ben ik veel beginnen lezen omdat ik voelde dat de maatschappelijke verwachtingen ivm baby's niet klopten. Zo begon ik met draagdoeken, samen slapen, rapley, langvoeden, wasbare luiers,... Ik bleef ook veel langer thuis bij mijn zoontje dan eerst gepland en ging daarna bewust halftime werken. Al is het soms vallen en opstaan en wankelend wandelen op het opvoedingspad, het is zeker ook genieten en uitkijken naar wat komt want er valt nog zoveel te ontdekken!

volleven admin

volleven admin

Volleven publiceert ook artikels van gastschrijvers, was jij er graag bij? Email dan naar welkom@volleven.be

Veerle Jochems

Veerle Jochems

Blij en dankbaar om de universitaire opleiding met aanvullend diploma die haar gevormd heeft en die chic staat in haar biografie. En toch tegen de tijd dat ze dat magische papiertje kreeg beseffende dat ze eigenlijk niks weet en dat het echte “volle” leven zich meer op het niveau van het voelen en doen situeert. Plots besefte ze dat het niet alleen zaak is van mooie ideeen te hebben maar ze ook te leven. Haar kinderen zorgden er pas echt voor dat ze er helemaal voor ging, met vallen en opstaan. Thuisbevallen, wandelen, reizen, wildkamperen, thuisonderwijs, klussen en tuinieren, boeiend samen onder weg. Nooit zoveel geleerd als de laatste 10 jaar dag in dag uit met de kinderen, eerst een grote verkwikkende plons In de natuur, nu een onzekere dans in de maatschappij…

Katharina Bulcke

Katharina Bulcke

Katharina (31) is moeder van drie kinderen. Bij haar zat de wens om snel moeder te worden diep ingeworteld. De eerste stappen tot het dragen, wasbaar luieren, bed-sharing, thuisbevallen, niet vaccineren volgden elkaar snel op, en bij ieder kind werden nieuwe wegen bewandeld. In februari 2017 is ze afgestudeerd als vroedvrouw. Sinds enkele jaren verdiept ze zich in respectvol opvoeden.

Vertrouwen op de intuïtie staat hoog op het lijstje. Het gezin is de kern van alles. Het bescheiden vissershuisje waar Katharina met haar gezin woont, geeft ook meteen een kijk op hoe ze leven.

Trui Decaesteker

Trui Decaesteker

Een levenslange zoektocht naar de zin van het leven...
Ik ben een vrouw van duizend-en-één bezigheden, ik moet alles geprobeerd en getest hebben, maar dit zonder mezelf ooit te verloochenen.
Mijn kinderen hebben mij nog meer bepaalde paden op gestuurd; thuisonderwijs, tuinieren, reiki, spirituele lezingen en workshops voor nieuwetijdskinderen, maar ook voeding en sport zijn stokpaardjes voor me.
Dankbaar dat ik deze zoektocht mag verder zetten met mijn gezin.

Isabel Degroote

Isabel Degroote

Isabel (°83) groeide op - en woont nu nog steeds - op de West-Vlaamse "boerenbuiten". Ze is gelukkig getrouwd en mama van twee dochtertjes (°2011 en °2013).
Het gezinsleven is voor haar zeer belangrijk, ze hecht dan ook veel belang aan gezamenlijke gezinsmomenten/activiteiten.
Isabel kiest bewust voor een eerder traditionele levensstijl, waarin het haar grote uitdaging is om evenwicht te vinden tussen haar gezin, het moederschap, haar zelfontplooiing en haar werk.
Sinds 2005 is Isabel werkzaam als verpleegkundige bij Kind en Gezin; ouders ondersteunen, informeren en begeleiden in het prille moederschap/ ouderschap geven haar veel voldoening.
De thema's opvoeding, zelfzorg en zorg voor elkaar interesseren haar sterk.
Isabel heeft tot nu toe geen ervaring in het schrijven van artikels en neemt hiermee een duik in het onbekende, ze schrijft vooral vanuit eigen gevoelens en ervaringen.

Karen De Looze

Karen De Looze

Karen De Looze studeerde pedagogie en antropologie, schoolde bij in levenscoaching en integraal ouderschap, en is vandaag ouderschapscoach bij Opvoeden Vanuit Verbinding en Parenting with a Spark. Lees meer over haar werk op www.opvoedenvanuitverbinding.be (Nederlands) of www.parentingwithaspark.com (Engels).

Ilse Bacqué

Ilse Bacqué

Ilse (°1987) is getrouwd met Wouter en is thuisblijfmama voor haar dochter (°2013). Ze is geboren en getogen in Brugge, genoot haar opleiding tot theologe aan de KULeuven en wil bewuste keuzes maken in haar leven en de opvoeding van dochterlief. Wasbare luiers, draagdoeken, borstvoeding, suikervrij, vrij leren,... het behoort allemaal tot haar dagelijks taalgebruik.

Fran Habils

Fran Habils

Na de geboorte van mijn dochter in 2013, nam mijn leven een heel andere wending.
Als thuisblijfmama ben ik zeer bewust bezig met opvoeding en dat heeft een positieve uitwerking op ons hele gezinsleven.
Het is begonnen met Attachment Parenting en heeft zich ontpopt tot een bewustwordingsproces waarin ik niet enkel anders naar mijn dochter kijk, maar ook naar de rest van de wereld en vooral mezelf!

Naast mijn gezin zijn mijn grote passies muziek en theater.
Ik hou ook van lezen, films en series kijken en de zon op mijn huid.

Na al twaalf jaar als vegetariër door het leven te gaan, begin ik me eindelijk ook een beetje meer te verdiepen in gezonde voeding.

Maaike Hoffstedde

Maaike Hoffstedde

Maaike (33) werkt parttime als freelance journaliste en richt zich daarnaast vooral op haar tweeling van zes, avontuurlijk buiten leven en verblijft het liefst op plekken waar bergen zijn. Na haar studie aan de School voor Journalistiek in Utrecht, woonde zij enkele jaren met haar vriend in Zwitserland. Hier ontdekte zij haar passie voor de natuur en de aarde en deed ze een opleiding tot berggids.
Sinds de komst van hun tweeling wonen ze weer in Nederland en brengen ze zoveel mogelijk tijd met hun kinderen door in de natuur. Ze inspireert graag anderen met haar verhalen.

Laura Vanderhulst

Laura Vanderhulst

Laura heeft haar eigen kinderdagverblijf in Knokke, waar ze toont dat het ook anders kan. Ze heeft een groot hart voor kinderen en een passie voor een gezonde en bewuste levensstijl. In april 2015 werd ze mama van Lucy en dat zette haar hele wereld op zijn kop. Ze bekijkt het leven nu helemaal anders en geniet ten volle van haar eigen kleine wonder.

Leen Lemmens

Leen Lemmens

Moeder van twee knapperige spruiten en vrouw van een bink. Leen houdt van natuurlijk en bewust leven, in harmonieus contact met alles wat haar omringd. Uiteraard komt ze, net als iedereen, de grote geneugtes en diepe dalen tegen die een mensenleven kunnen kleuren. Schrijven, zingen, dansen en andere creatieve bezigheden zijn voor haar de ideale expressiemiddelen om de innerlijke mens een plaats te geven in de wereld. Ze houdt ervan jonge kinderen uit te dagen het beste in zichzelf naar boven te halen, met een nadruk op ieders welzijn. Met een goeie portie speelsheid en een vleugje humor zijn ook de grote kinderen vaak bereid nog eens in hun kind-zijn te duiken. Bovenal is ze een brok eigenzinnige complexiteit die op gelijknamige basis tracht bij te dragen tot een betere wereld.

Selena Arijs

Selena Arijs

Ik ben thuis de oudste van 5 kinderen. Ik ben 16 jaar en wou net als mijn mama (Tina Toubac) graag artikels schrijven over zaken die me interesseren. En hopelijk vinden jullie mijn artikels ook interessant.

Jannie Caerels

Jannie Caerels

Deze thuisverpleegkundige heeft samen met haar man en twee zoontjes een eigen stukje paradijs ergens in West-Vlaanderen. Al tijdens haar eerste zwangerschap verzamelde ze alle mogelijke informatie over ouderschap (toen nog via boeken…) En wist toen al heel goed wat ze wou voor haar kinderen. Gelukkig zijn en haar gezin staan op de eerste plaats. Gepassioneerd door gezonde voeding en gezondheid.

Anke Verhulst

Star Fashion

Star Fashion

Een vrolijke bende meiden met zin voor avontuur.
Star Fashion bestaat uit 4 meisjes tussen 7 en 10 jaar.
Samen vertellen ze over de leuke activiteiten in hun leven en bieden ze hun knutselideeën, kookrecepten en uitstappen voor kids aan.
Voor kinderen, door kinderen.

Diederiek Versluys

Diederiek Versluys

Diederiek is geboren en getogen aan de Belgische kust. Hij is een dromer met zijn hoofd bijna letterlijk in de wolken door zijn 2 m grote gestalte. Al van jongs af aan wist Diederiek het antwoord op de vraag: 'Wat wil jij later worden?'. Het antwoord was steevast: 'Papa!'. Samen met zijn partner is hij actief bezig om een bewust ouder te zijn en om tussen de bergen misleidende informatie en misconcepties over opvoeding toch die enkele klompjes goud te vinden die iedereen ten goede komen in hun gezin.

Tanja Smeets

Tanja Smeets

ik ben een vroedvrouw en heb een holistische solopraktijk in Nederland. Ik ben al 15 jaar vroedvrouw, waarvan 12 jaar een verloskundige.... Daarmee bedoel ik dat ik regulier werkte in die 12 jaar. Ik volgde over het algemeen de richtlijnen en nam de beslissingen over de cliënt. De afgelopen paar jaar ben ik 'wakker geworden' en bekijk ik alles heel anders. Daardoor werk ik ook anders. Uitgebreidere informatie hierover is te vinden op mijn website. Ik heb 4 kids en een man. We zijn een paar keer geëmigreerd; naar Nieuw Zeeland en naar Australië. We staan nu ook nog steeds open voor emigratie, we volgen hierin ons gevoel. Onze kinderen zitten grotendeels op niet erkend onderwijs en we hebben ook thuisscholing gegeven.

Evelyn Loose