Recepten met waterkefir

Lut Bailleul
Geschreven door Lut Bailleul

In een vorige post bespraken we de basisbereiding van waterkefir, vandaag gaan we hiermee verder en nemen we een kijkje naar hoe je waterkefir verder kan gebruiken.

2e gisting met bosbessenthee
glaswaterkefir

aan de gezeefde kefir voeg je een kwart bosbessenthee,wat frambozen,aardbeien,rozijntjes,zwarte bessen enz.aan toe,dit laat je 24 u staan. Nog eens zeven en in de koelkast plaatsen.

Waterkefirsnoepjes:

waterkefirsnoepjes

250 ml.waterkefir
250 ml.coulis/fruitsap/thee/water
6 eetlepels agar-agar(plantaardige gelatine)
1 eetlepel rietsuiker.

coulis (of andere vloeistof) verwarmen en mengen met de agar-agar.
laten lauw worden en de waterkefir er bij doen.
in vormpjes gieten of laten opstijven in een glazen schotel voor ongeveer 2 uren in de koelkast.

zuurdesembrood

zuurdesem

Bak je zelf brood, dan kan je je overtollige korrels kwijt om een zuurdesembrood te bakken.

  • Je neemt de kefirkorrels als starter voor de zuurdesem,voegt water en wat bloem bij en laat dit 3 dagen staan, elke dag omroeren.
  • Na 3 dagen voeg je er vb speltmeel of de bloem waar mee je bakt er aan toe, goed kneden en dit ongeveer 4 uren laten rijzen tot het zich verdubbeld heeft.
  • Daarna gewoon afbakken in de oven.

Over de schrijver

Lut Bailleul

Lut Bailleul

Lut Bailleul woont aan de zee met haar twee kinderen en haar hond en is gepassioneerd door alles wat met fermentatie te maken heeft. Haar interesse werd gewekt doordat ze kefir had gekregen van een vriendin . Hierbij werd ze onmiddellijk terug gebracht naar haar jeugd. Vroeger stond deze namelijk in de kelder en werd deze gedronken met grenadine. Na wat opzoeken en experimenteren besloot ze haar ervaringen te delen met anderen door het opstarten van haar eigen faceboekgroep om ervaringen en kefir te delen.

2 Berichten

  • Kunt u mij laten weten welke verhoudingen ik moet gebruiken voor het zuurdesembrood met waterkefir?
    Ik zou het graag eens uitproberen.
    Vriendelijke groet, AM Kervel