Reizen met een busje: hoe vind je bijzondere plekjes?

Reizen met een bbusje
Valerie Nuytten
Geschreven door Valerie Nuytten

Reizigers helpen reizigers. Als je met een busje of camper reist, is het fijn te weten dat er andere plekjes bestaan om te overnachten dan op de betonnen parkings in het centrum of naast een drukke autosnelweg, waar je  eindeloze rijen grote witte mobilhomes ziet. Dan vraag je je af waar dat stukje vrijheidsgevoel is gebleven.

Reizen kan verrijkend zijn. Je ontmoet andere mensen, ontdekt andere landen en leert een andere taal. Van het ene plekje naar het andere…  Van het bos naar de zee en van de zee… naar de bergen. Het is zalig om steeds een nieuwe horizon te zien! Verder:

Reizen is meer dan genieten van fraaie uitzichten: het is een voortdurende en diepgaande verandering van ideeën van het leven.
Miriam Beard

Reizen met een busje

Momenteel reizen we rond met een busje. Dat bevalt ons goed. Wat rondtoeren, leuke plekjes ontdekken. We brengen het liefst dag en nacht gewoon in de natuur door.

Helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Reizen kan stresserend zijn, zeker als je dat met een busje of camper doet. Er kunnen wel eens problemen zijn. Het busje kan het plots begeven. Of je zoekt uren naar dat ene ideale plekje. En eenmaal gevonden, kan je misschien gewekt worden door de politie die je aanmaant om ergens anders te gaan.

Gelukkig helpen reizigers elkaar. Dat hebben we meermaals ondervonden. Zo hadden we bijvoorbeeld eens via andere avonturiers heerlijke, wilde plekjes leren kennen.

Reisapps

Tegenwoordig bestaan er ook verschillende apps met overnachtings- en picknickplekjes die reizigers invullen en die ons al veel hebben geholpen.
Onze favoriet is park4night, omdat we naast de gewone camperplaatsen, bijzondere, wilde plekjes kunnen tegenkomen (en dit met respect voor omgeving en natuur).

Kijk maar naar deze pareltjes:

Reizen met een busje

Reizen met een busje

Als we op (wilde) plekjes staan, nemen we uit dankbaarheid steeds zwerfvuil mee (helaas ligt er altijd wel iets). En ook omdat iemand het moet opruimen, niet waar.

De ontwikkelaar van park4night had zelf een busje. Het is een Franse app, maar zelfs al is je Frans wat minder goed, deze app is de moeite waard om te gebruiken (er bestaat nog altijd google translate). De meeste plekjes, voorlopig vooral in Europa, bevatten foto’s en commentaren door en voor reizigers. Deze zijn heel bruikbaar. Zo klikte ik eens op een locatie en las dat een gebruiker had geschreven dat die niet meer vrij toegankelijk was en je er nu veel geld voor moest neertellen. Of ik zag op de foto dat het er vol windmolens stond (wij zijn kieskeurig). Het fijne aan de app is dat je je voorkeuren kan instellen, zoals campings, camperplaats, natuur, off-grid, bushoogte,…

Reizen met een busje

De app Park4night: voorkeuren ingesteld op natuur- en picknickplekjes

Het lijkt wel reclame voor de app, maar dat is het niet. Het is gewoon een tip voor reizigers, zoals ik hem ook heb doorgekregen.

De app is beschikbaar voor iOS, Android én web (http://www.park4night.com). Je kan hem ook offline gebruiken.

Nog meer camperplaatsen via

https://www.furgovw.org/mapa_furgoperfecto/  (dit is vooral een site voor mensen met busjes, niet met grote campers)
http://www.camperforum.nl/viewtopic.php?f=6&t=8410102
http://www.campercontact.nl
Netwerk alternatief reizen: http://www.narnar.org

Meer info

http://www.becombi.com/park4night-lapp-pour-partager-ses-bivouacs-preferes/
https://www.goboony.be/blog/overnachten-op-een-camperplaats-of-camping

Inspirerende blogs en boeken

Lauren en Gregg hebben al acht jaar reiservaring met een busje:

http://nonstoptravelling.wordpress.com

De familie Zapp: zij reizen al zeventien jaar de wereld rond, delen hun ervaringen van vrijheid, passie, pijnen, frustratie, de geboorte van hun kinderen en het leven zelf.
reizigers voor reizigers

Filmpje over de familie Zapp:

https://www.facebook.com/playgroundenglish/videos/421576274842375/

Artikeltje over onze reiservaringen:

http://www.natuurlijkrauwleven.com/4-dingen-die-we-leuk-vinden-aan-rondreizen/

Gerelateerd

Vogelvrij – (Ont)haasten

Zikomo: Uitpakken

Over de schrijver

Valerie Nuytten

Valerie Nuytten

Valerie heeft drie kinderen met haar partner en samen beleven ze avonturen in voeding, natuur en het leven op zich. Ze geeft thuisonderwijs, heeft een hart voor gezonde voeding en wildpluk, ontdekte de liefdevolle kracht van in vrijheid zwanger zijn en bevallen, houdt van eenvoud, borstvoeding, luierloze baby's, buitenslapen, op blote voeten lopen, voedselbossen, permacultuur, reizen,... Ze heeft een eigen website Natuurlijk Rauw Leven, waar ze mensen wil inspireren om gezonder te gaan leven en meer energie te krijgen.

3 Berichten