Reizen met kids: Zanzibar

Laura Schuerwegen
Geschreven door Laura Schuerwegen

In september nipten we er een paar daagjes tussenuit met de kids. Zanzibar! Voor velen een eiland der dromen, en met recht!

Voor ons – vanuit Malawi – is Zanzibar natuurlijk een stuk dichterbij en een budgetvriendelijke optie, vanuit Europa komt het wat prijziger. Toch is Zanzibar een super bestemming met kinderen. De mensen zijn er vriendelijk en er is heel wat te zien en beleven. En dan heb ik het nog niet over de ongelofelijk witte stranden waar het zand precies van bloem is en bij laagtij uren speelplezier verzekeren.

Op het eiland zijn heel wat accommodaties, die elk budget kunnen bekoren, van de basic hut tot superluxe en hoger budget.

Vandaag wil ik vooral focussen op de activiteiten ter plaatse en hoe die meevallen met kinderen.

Zwemmen met dolfijnen

Enkel onze oudste kon zwemmen, en hoewel onze zoon van 5 een zwemvest aanhad, wilde hij niet het water in. De dolfijnenactiviteit is dan ook vrij druk en er zitten veel zwemmers in het water om de dolfijnen te volgen. Een beetje overdonderend voor een klein kind.

Toch vonden onze twee jongsten (2 en 4 jaar respectievelijk) het al heel leuk om vanuit de boot de dolfijnen te zien langs zwemmen. De dieren maken er echt een spel van om dicht bij de zwemmers en de boten langs te zwemmen.

Na initieel een beetje angst, dook onze dochter van 8 toch mee het water in en na een paar minuten dobberen zwom er een dolfijn zo dicht bij dat ze hem bijna kon aanraken. Wat een plezier!

zwemmen met dolfijnen

Blue Safari

Op een eiland kan je natuurlijk heel wat wateractiviteiten verwachten. Snorkelen kan eigenlijk niet ontbreken bij een trip naar Zanzibar.

Aangezien onze zoon van vier het zwemmen met de dolfijnen had moeten missen, oefende hij de ganse volgende dag het snorkelen in het zwembad en was hij de dag daarop klaar om effectief zelf te snorkelen.

snorkelen

Weer een ongelofelijke dag! De ganse ochtend op de boot met snorkelen bij het koraalrif, een tien-uurtje van sappige watermeloen en dan nog wat varen. Over de middag was er een delicieuze braai voorzien. Wat slenteren langs het strand en dan terug het water op, ditmaal op zeil.

blue safari

Ook voor de achterblijvers op de boot is de Blue Safari een belevenis, op heel wat plekken kan je de visjes gewoon vanop de boot zien (tot groot jolijt van de kleinste), en het varen over de blauwe wateren is zo ontspannend.

Spice tour

Een beetje gedesorganiseerd, maar zeker heel leerrijk is de spice tour. Trek er ongeveer anderhalf uur voor uit en verwacht niet te propere faciliteiten. Er is heel wat te ruiken, te zien en te proeven en de tour is zeker kindvriendelijk aangepakt. Ergens is het natuurlijk ook wel een beetje een must om op een spice island wat over kruiden te leren (en er mee te brengen om er daarna ook nog van te kunnen genieten).

spice tour

Stone Town

“Niet veel te zien in Stone Town,” werd ons gezegd, “op een uurtje ben je erdoor.” Dikke misser!

Stone Town is een verkwikkende combinatie tussen oud en nieuw, Arabisch, Indisch en Afrikaans. Er is zoveel te zien in de straatjes en steegjes, zoveel te beleven! Wij hadden dus véél te weinig tijd en moesten alles wat snel snel doen.

We wandelden door een paar straatjes, snuisterden in enkele winkels en moesten dan al de ferry op. We pikten wel de Romeinse baden mee, wat ik zeker kan aanraden. Voor eco-shoppers zijn de ‘recycled wood shops’ ook een echte must.

Stone Townzanzibar

Eigenlijk had ik best wel een nacht in Stone Town willen doorbrengen en dan de lokale musea (The Fort en het paleis) aangedaan. 

 

Gerelateerd

Stockholm met Kids

Een vliegvakantie met baby en kind: zo pak je het aan!

Over de schrijver

Laura Schuerwegen

Laura Schuerwegen

Na acht jaar in West en Centraal Afrika te vertoeven woont Laura nu in Malawi met haar man en drie kinderen. Ze schreef twee boeken over zelfzorg en een kinderboek (in het Engels, verkrijgbaar op Amazon) en blogt op Authentic Parenting.