Review 1blik schoolagenda – een hulpmiddel bij het plannen van huiswerk

1blik schoolagenda
Tina Toubac
Geschreven door Tina Toubac
Het eerste trimester van het schooljaar zit erop. Als de cijfers van de examens niet al te best waren, dan kan het misschien helpen om studies in te plannen.

Vooruit plannen

In de meeste leerjaren in de basisschool moeten er nog niet vaak taken en toetsen vooruit gepland worden. Vanaf de derde graad proberen de meeste basisscholen dit wel aan te leren – vaak nog erg minimaal. En dan komen kinderen in het middelbaar en komen de taken en toetsen op hun af. Ze verliezen het overzicht. Dit overkwam ook een kind van mij. Ik zag dit niet met lede ogen aan. Neen, ik ondernam actie! Enter: de 1blik schoolagenda!

Wat is de 1blik schoolagenda?

1blik schoolagendaHet is een school- en planningsagenda ineen. De dagindeling in de agenda is in tweeën verdeeld: een opdrachten- en een plangedeelte. Elke dag maak je een onderdeel van je huiswerk.

Je werkt met drie kleuren en markeert ze vervolgens  in volgende kleur:

  • Rood/roze: huiswerk moet af zijn
  • Groen: huiswerk is klaar voor deze dag
  • Geel: huiswerk is nog niet klaar voor deze dag

De markeerstiften zijn niet bijgeleverd bij de agenda, die moet je apart nog voorzien.


Voor wie?

Oorspronkelijk is deze agenda ontworpen voor kinderen met autisme, ADHD, …  Al snel hadden de bezielers van de 1blik agenda gemerkt dat hij voor ALLE leerlingen een goed hulpmiddel is bij het LEREN plannen van hun huiswerk en toetsen.

Waarom zou je het aankopen?

Als je merkt dat je kind vastloopt of het overzicht kwijt is of gewoon omdat je het een leuk concept vindt.

Hoe gebruik je het?

In dit filmpje word uitgelegd hoe je deze 1blik schoolagenda gebruikt:

Je hebt ook een online 1blik agenda:

1blik schoolagenda

Waar koop je het?

Je kan de 1blik schoolagenda kopen in de 1blik webshop.

Prijs?

De prijs van de 1blik schoolagenda bedraagt €17,50 euro, dat is exclusief verzenden. De prijs van de verzendkosten vind ik hoog: namelijk €9,91 inpak- en verzendkosten. In de gewone boekhandel is de agenda nog niet te vinden.

Tip: Misschien is het mogelijk om het via de Standaard Boekhandel te bestellen.

Hoe kan je betalen?

Betalen kan enkel via Paypal.

Conclusie

Ik ben ongelofelijk tevreden van de 1blik agenda. Het is hier dé oplossing geweest om een overzicht te bewaren in de taken en toetsen van mijn zoon. Voor hem is het ook fijn dat hij werkelijk in één blik ziet wat hij al klaar heeft en wat hij nog te doen heeft. De aanschaf van deze schoolagenda had en heeft rust gebracht in onze hoofden en in ons huis! Het enige struikelblok dat ik had, waren de hoge verzendkosten. Hierdoor heb ik de aanschaf van de schoolagenda keer op keer uitgesteld, totdat mijn zoon echt vastliep en toen heb ik hem besteld.

Weet je wat ook leuk is? Ze hebben ook een gewone agenda, die heet de 1blik jaaragenda. Voor iedereen die nood heeft aan meer planning.

Gerelateerd

Als het leren lezen moeizaam gaat(1) :- taal in blokjes

Het is hip (en efficiënt): plannen met BuJo

 

Over de schrijver

Tina Toubac

Tina Toubac

Ik ben Tina, moeder van 5 kinderen . Sinds ik moeder ben geworden ben ik steeds op zoek naar hoe ik zo natuurlijk mogelijk met mijn kinderen kan omgaan, dit uit zich in de manier van opvoeden, ik kijk naar de noden van mijn kinderen en probeer dan daar op in te spelen...

Laat een bericht achter