Review BZC -kledij: Popolini slaapzakje

Tina Toubac
Geschreven door Tina Toubac

Baby zindelijkheidscommunicatie werd al veelvuldig besproken op deze website, maar er zijn ook ondersteunende producten. In deze serie wil ik die belichten door middel van een reeks reviews. Zo ontdek jij welke producten werken voor BZC en waar je ze kan vinden. Vandaag review ik het Popolini Windelfrei slaapzakje.

Wat is het?
Het is een in ongebleekt biokatoenen “slaapzakje” met een open onderkant, die min of meer wat toegehouden word door een elastsische band. Het woord slaapzak vind ik persoonlijk niet echt van toepassing, mijn beeld van een slaapzak is een dik gemoltoneerde zak, het heeft meer weg van de Amerikaanse baby nightgowns, slaapkleedjes maar dan voor baby’s.

Doordat het slaapzakje/kleedje langs de onderkant open is, hoef je enkel de onderkant naar boven te brengen en kan je baby zo op het potje laten gaan of indien je voor de nachten een (herbruikbare) luier of een BZC oefenbroekje als backup gebruikt, je baby zonder al te veel gedoe verschonen.

Verkrijgbaar in volgende maten
50/56 (0-3 maanden)
62/68
74/80

Prijzen:

50/56 en 62/68 kost €14,90
74/80 kost €16,90

Verkrijgbaarheid:

De meeste BZC-kledij van Popolini Iobio is vrij goed verkrijgbaar in België en Nederland. Indien niet voorradig kan je natuurlijk altijd vragen of ze dit willen bestellen bij Popolini. Dit slaapzakje is zeker verkrijgbaar bij:

Klein Spook (BE)

Pasvorm:
Het kleinste maatje is ruimer dan die van het w-free-shirt dat ik al eerder reviewde. De beentjes hebben lekker veel ruimte om te trappelen.

Pluspunten:
* vervaardigd uit ongebleekt biokatoen
*je baby is helemaal bedekt, ook de voetjes
* je hoeft enkel de onderkant omhoog te doen om je baby op het potje te zetten/te verluieren,
lijfje blijft lekker warm
* lekker ruim zodat baby lekker kan trappelen
* doordat er langs elk schoudertje een drukknoopje is handig om aan te doen
* wanneer er een ongelukje is gebeurd kan je het langs de onderkant uit doen
net zoals bij rompertjes met een amerikaanse opening

The Onesie Trick

Minpunten:
* bij een ongelukje moet je het hele slaapakje/jurkje uit doen.
* het is een eenlaangs katoenen kleedje, dus geen dikke slaapzak
* het kan zijn dat je baby minder signalen geeft omdat ook de billen bedekt zijn

Besluit:

Dit slaapzakje/kleedje kan het nachtelijk BZC’en vergemakkelijken, geen gedoe met een slaap zak die je helemaal moet uitdoen;)De baby word niet helemaal klaarwakker omdat het lijfje lekker warm blijft tijdens het potje momentje.

 

***Noot: Voor het schrijven van deze review ontving ik een gratis testbroekje. Dit heeft echter mijn oordeel niet beïnvloed.

© foto Tina Toubac

Meer lezen in deze serie?

Over de schrijver

Tina Toubac

Tina Toubac

Ik ben Tina, moeder van 5 kinderen . Sinds ik moeder ben geworden ben ik steeds op zoek naar hoe ik zo natuurlijk mogelijk met mijn kinderen kan omgaan, dit uit zich in de manier van opvoeden, ik kijk naar de noden van mijn kinderen en probeer dan daar op in te spelen...