Review: ‘Zeazookids’ handgemaakte schoenen

Zeazookids
Katharina Bulcke
Geschreven door Katharina Bulcke
In september 2015 stootte ik voor het eerst op de website van ‘Zeazookids‘. Ik was toen op zoek naar schoenen voor mijn jongste zoon met als vereiste dat de natuurlijke ontwikkeling van de voet gerespecteerd werd. Al snel viel mijn oog voor de handgemaakte kwaliteit van ‘Zeazookids’, een familiebedrijf die gevestigd is in Sofia, Bulgarije.

Mijn eerste paar schoentjes werd al snel besteld. Na mijn bestelling kreeg ik een hele vriendelijke persoonlijke mail om nog eens na te gaan of de voet van mijn zoon correct was opgemeten en na bevestiging hiervan gingen ze aan de slag.

Soepel en oprolbaar

Een goede week nadien kreeg ik de schoenen per post en ze waren alles wat ik ervan verwachte. Soepel en volledig oprolbaar, natuurlijke materialen en ook mijn zoon was tevreden met zijn nieuw schoeisel.

Zeazookids

Aangepast model

In het verloop van de jaren bestelde ik vier andere paren bij ‘Zeazookids’. Van de schoenen was ik steeds heel tevreden! De sandalen vielen echter minder in de smaak. Mijn zoon liep er wat ongelukkig op en zelf merkte ik ook dat het niet ideaal was. Nu heb ik gezien op de site van ‘Zeazookids’ dat het model aangepast is en nu mét hielstuk wordt vervaardigd. Dat hielstuk was toen ik bestelde nog niet het geval en kan waarschijnlijk het comfort mede bepaald hebben. Een duidelijk teken dat ‘Zeazookids’ veel belang hecht aan kwaliteit en klanttevredenheid.

Voorkeur

Naast de ‘Zeazookids’ schoen voorzie ik voor mijn zoon meestal ook nog een andere soepele schoen. Toch merk ik dat hij als hij kan kiezen naar deze van ‘Zeazookids’ grijpt. Enkele redenen:

  • De schoenen geven de tenen de nodige ruimte en zorgen dus niet voor een te kleine teenruimte. Geen sprake dus van wrijving of vervorming.
  • De zolen zijn van ‘Vibram’ volgen de natuurlijke kromming van de voet.
  • De natuurlijke materialen zorgen voor de mogelijkheid tot een ademende voet en geven schimmels en verhitting geen kans.
  • Buiten de wintermaanden doe ik de schoen bij mijn zoon regelmatig aan zonder kousen, de schoen vormt voor hem als het ware een tweede huid op die manier.

Zeazookids

Uit eigen ervaring draag ik een warm hart toe naar dit familiebedrijf. Ze zijn heel correct en toegankelijk. Hebben jullie ervaring met ‘Zeazookids’? Laat hieronder gerust jullie ervaring en vragen na.

Gerelateerd

Welke schoenen koop ik voor mijn kind?

Hoe kies ik goede schoenen uit

Over de schrijver

Katharina Bulcke

Katharina Bulcke

Katharina (31) is moeder van drie kinderen. Bij haar zat de wens om snel moeder te worden diep ingeworteld. De eerste stappen tot het dragen, wasbaar luieren, bed-sharing, thuisbevallen, niet vaccineren volgden elkaar snel op, en bij ieder kind werden nieuwe wegen bewandeld. In februari 2017 is ze afgestudeerd als vroedvrouw. Sinds enkele jaren verdiept ze zich in respectvol opvoeden.

Vertrouwen op de intuïtie staat hoog op het lijstje. Het gezin is de kern van alles. Het bescheiden vissershuisje waar Katharina met haar gezin woont, geeft ook meteen een kijk op hoe ze leven.