Seks als HSP-er (deel 2): seksuele overdrive

Seksuele overdrive
Trui Decaesteker
Geschreven door Trui Decaesteker

Wat kun je als hoogsensitieve persoon doen als je te veel aan seks denkt/wilt, en in een seksuele overdrive raakt? Of als je lust en liefde niet van elkaar kunt onderscheiden?

Als hoogsensitieve persoon (HSP) kan het moeilijk zijn om tot een goede seksuele relatie te komen (zie deel 1). Het kan ook omgekeerd zijn.

Je kan ook kicks krijgen van seksuele interacties.  Het is niet altijd makkelijk om daarmee om te gaan:  door de intense beleving en de hoge gevoeligheid, zowel lichamelijk als emotioneel, kan seks een fijne ervaring zijn voor een HSP-er, en dat is zeker goed.  Maar wat als je daar te veel mee bezig bent?

Slet of overspelige vrouw!?

Wanneer is het te veel? Denk hierover na en nuanceer.

Als hooggevoelig persoon sta je extra open voor meningen van anderen.  Vooral vrouwen zijn er maar al te vaak bang voor. Om als “slet” en “overspelige” vrouw bekeken te worden. Want als mannen het bed met meer vrouwen delen, dan zijn ze stoer, maar als een vrouw hetzelfde doet, dan is het een slet.

Het is belangrijk om:

  • een goed zelfbeeld van jezelf te vormen
  • een gezonde dosis zelfvertrouwen op te bouwen
  • in je kracht te blijven, want je hoeft geen verantwoording aan anderen af te leggen

Van onderdrukking naar uiting

Als je nog problemen hebt met je hooggevoeligheid en nog niet sterk genoeg in je schoenen staat, kan je misschien van slag zijn door de mening van anderen en zo kan je jezelf onderdrukken.

Jouw seksualiteit kunnen uiten is zeker van belang
Maar dit onderdrukken van je seksualiteit kost je ook energie. Je kan hierdoor sterk uit balans raken en zelfs mentale en lichamelijke klachten aan overhouden. Jouw seksualiteit kunnen uiten, is zeker van belang en het kan je energie geven. Als alles in balans is kan dit ook helend werken.

Sowieso is het allerbelangrijkste:

Breng je eigen mannelijke en vrouwelijke energie in evenwicht.

Balans

Seksuele overdrive - balans

Iedereen heeft een mannelijke en vrouwelijke kant.  Als deze in evenwicht zijn, ben je in balans. Bouw jouw eigen zelfbeeld op, bekijk jezelf positief en zorg voor een gezonde dosis zelfvertrouwen. Hiervoor kun je boeken raadplegen, oefeningen opzoeken of indien nodig hulp zoeken bij een coach of therapeut.

Leer jezelf goed kennen. Door inzichten in jezelf te krijgen en te ontdekken wie jij echt bent, kun je zekerder worden en zo blokkades overwinnen.

Als je dan uiteindelijk in je kracht bent en je seksuele energie is in evenwicht gebracht, dan kan je deze mooie energie gebruiken om jezelf nog verder te ontwikkelen en te helen, zowel op lichamelijk, emotioneel als spiritueel vlak.

En dan geniet en ontdek je dat buitengewone en vrije seks de kracht van liefde en die van lust doet samensmelten om zo een prachtige ervaring van verbondenheid en eenheid te creëren.

 

Gerelateerd artikel

Seks als HSP-er (deel 1): geen zin in seks

 

Meer info en vragen

info@lajafi.be

 

Over de schrijver

Trui Decaesteker

Trui Decaesteker

Een levenslange zoektocht naar de zin van het leven...
Ik ben een vrouw van duizend-en-één bezigheden, ik moet alles geprobeerd en getest hebben, maar dit zonder mezelf ooit te verloochenen.
Mijn kinderen hebben mij nog meer bepaalde paden op gestuurd; thuisonderwijs, tuinieren, reiki, spirituele lezingen en workshops voor nieuwetijdskinderen, maar ook voeding en sport zijn stokpaardjes voor me.
Dankbaar dat ik deze zoektocht mag verder zetten met mijn gezin.