Travelling dice-wise

Rolling Dice
Ilse Bacqué
Geschreven door Ilse Bacqué

Zin in avontuur? Dan is deze manier van reizen geknipt voor u: travelling dice-wise of teerlingsgewijs reizen, zo u wil.

Het concept:

Vertrek op avontuur en geef elke mogelijke bestemming een kans.

De methode:

Beslis waar je naartoe gaat aan de hand van dobbelstenen. Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig en al even spannend. Je gaat naar het station en gooit de dobbelsteen (of meerdere, afhankelijk van het aantal sporen). Het aantal ogen dat je gooit, is het nummer van het perron. Je neemt de eerste trein die daar vertrekt. Je gooit de dobbelstenen nog eens. Het aantal ogen nu is de halte waar je afstapt.

Het stappenplan:

1. Verzamel een fijn reisgezelschap.

SAM_0007

 

2. Begeef u naar het vertrekstation. Wij kozen voor de trein, maar bus of tram kan natuurlijk ook. Bewust hebben we gekozen voor Brussel-Zuid als vertrekstation omdat dat centraal in België ligt en heel veel verbindingen mogelijk maakt. Maar het station van eigen dorp of stad kan net zo goed.

3. Bepaal op welke lijn je zal reizen door de dobbelstenen te gooien. De som van de ogen op de dobbelstenen is het perron waar je de eerstvolgende trein zal nemen.

 

SAM_0010SAM_0011

 

4. Bepaal de eindbestemming door de dobbelsteen te gooien. De som van de ogen van de dobbelstenen is de halte waar je zal afstappen. Je kan tellen op de gele schema’s van de vertrektijden of op het bord beneden aan het spoor.

SAM_0012

5. Geniet van de treinreis.

SAM_0013

6. Zoek (meteen) een slaapplaats op je bestemming en eventueel info over de bezienswaardigheden en activiteiten in de streek.

SAM_0019

7. Veel plezier bij het verkennen van een onvermoede parel die de bestemming ongetwijfeld is.

SAM_0080

De tips:

– Zorg voor een geldig vervoersbewijs. Binnen België is een railpass (of go-pass voor reizigers tussen 12 en 25) ideaal want je hebt 10 enkele ritten aan een vaste prijs per rit, tussen eender welke twee stations in België. Deze pass staat niet op naam, dus het volledige gezelschap kan op die ene kaart reizen. Wanneer je een korte afstand gaat afleggen, check wel even of een eenvoudig enkeltje niet goedkoper is.

– Neem de fiets mee. Het geeft je meer bewegingsvrijheid ter plaatse én kan handig zijn om je slaapplek te bereiken want die is niet noodzakelijk dicht bij het station of bereikbaar met het openbaar vervoer.

– Vertrek eerder vroeg op de dag, je weet immers niet hoelang je onderweg zal zijn en een slaapplek vinden kan toch wel even duren.

– Een toerismebureau op de bestemming is een zaligheid. Je vindt er info over de streek, stafkaarten, lijsten met restaurants en hotels,… Vraag gerust hulp aan de mensen die er werken, zij kunnen je vast aan een slaapplaats helpen. SAM_0083

– Neem niet te veel bagage mee, er is overal beschaving.

– Niemand kent je bestemming beter dan de lokale inwoners. Waarom hen niet aanspreken in je zoektocht naar eten, slaapplaats, activiteiten, verzorging,…?

– Overleg op voorhand welk budget je wilt spenderen aan het avontuur.

– Eens je bestemming gekend is, kan je beginnen zoeken naar wat je nodig hebt met mobiel internet, of houd het lekker old-school en reis zonder internet te gebruiken.

– Houd je reisgezelschap beperkt, je moet zeker zijn dat je voor iedereen last-minute onderkomen vindt.

De varianten:

Travelling dice-wise Light: Bij vertrek gooi je drie keer en kies je de bestemming die je het meest bevalt. Of gooi de dobbelstenen om het perron te bepalen, maar kies zelf waar je afstapt.

Travelling dice-wise Abroad: Ga eerst naar een land naar keuze en begin daar aan het dice-wise-reizen.

– Travelling dice-wise On Tour: Reis elke dag (of na enkele dagen) dice-wise verder en verken zo kris-kras het (eigen) land.

– Travelling dice-wise Culinary Adventure: Neem enkele dobbelstenen mee op restaurant. Tel het aantal gerechten op de kaart (of geef een nummer aan een aantal gerechten die je wel wilt proberen) en laat de dobbelsteen het werk doen: iedereen heeft snel gekozen en misschien ontdek je een nieuwe smaak die je nooit meer wilt missen.SAM_0058

 

Ben je op dice-wise-avontuur geweest? Deel je foto’s met ons!

 

 

Over de schrijver

Ilse Bacqué

Ilse Bacqué

Ilse (°1987) is getrouwd met Wouter en is thuisblijfmama voor haar dochter (°2013). Ze is geboren en getogen in Brugge, genoot haar opleiding tot theologe aan de KULeuven en wil bewuste keuzes maken in haar leven en de opvoeding van dochterlief. Wasbare luiers, draagdoeken, borstvoeding, suikervrij, vrij leren,... het behoort allemaal tot haar dagelijks taalgebruik.