Voel je vrouwelijke seksuele kracht: start jouw proces

Trui Decaesteker
Geschreven door Trui Decaesteker

Hoe kunnen vrouwen bewuster omgaan met hun eigen vrouwelijke seksuele kracht?

Geen lust, geen orgasme, onderdrukking?

We kregen bij Volleven onderstaand mailtje:

“Ik heb een tijdje zitten denken over de seksualiteit van vrouwen. Over mezelf en vriendinnen. De meerderheid is niet echt positief. Geen lust, geen orgasme, de druk om de man te plezieren. Maar vooral dat vrouwen weinig bewust zijn van hun krachtige vrouwelijkheid. Dat wij iets complex hebben maar zo waardevol! De moeite doen om zichzelf te ontdekken en leren wat we leuk vinden. Dat het blijkbaar ook zoveel doet aan onze zelfwaardering, innerlijke kracht. Dat dit ook onze hartchakra is en dus belangrijk te onderhouden.”

Het is inderdaad zo dat de vrouwelijkheid in deze wereld, anno 2017, nog steeds onderdrukt wordt en de kracht van deze energie ook echt wel onderschat wordt. Vrouwen beseffen niet hoe krachtig ze zijn.

Ik start met enkele feiten en wil vooral enkele vooroordelen en misverstanden van de baan helpen.

Feiten en misverstanden

Vrouwen kunnen (minstens) evenveel seksueel verlangen hebben als mannen.

Dit heeft niks met geslacht te maken, wel met persoonlijkheid en andere factoren. Wist je dat een vrouw vaak binnen de minuut kan klaarkomen? En ook meerdere orgasmes na elkaar kan hebben? Zo’n zaken komen bij de man veel minder vaak voor.

Vrouwen masturberen niet of minder dan mannen.

Dit is ook al zo’n welbekend misverstand. 2/3 van de vrouwen masturbeert regelmatig, ongeacht of ze op dat moment wel of niet een relatie hebben.

De vrouwelijke energie tijdens en na een orgasme is bij vrouwen ook vele malen sterker dan bij mannen, vrouwen halen als het ware energie uit het orgasme en bij mannen daalt de energie vlak na het orgasme.

Hoe komt het dan dat vrouwen (zonder te veralgemenen) het veel moeilijker hebben met seks, vaak ontevreden zijn over hun seksuele interacties, geen zin hebben, enzovoort?

Bij deze remmingen mogen we de invloed van de – vooral op mannen gerichte- maatschappij zeker niet negeren. Er is jammer genoeg nog steeds sprake van een dubbele moraal voor mannen en vrouwen. Mannen zijn van oorsprong lichamelijk en vrouwen worden niet geacht hun lichaam zo goed te kennen… Of mannen die vrouwen najagen zijn stoer, als vrouwen dat doen, worden ze al snel scheef bekeken.
Deze conditioneringen spelen onbewust mee in ons gevoelsleven, of we dat nu willen of niet. Ook de media zorgt ervoor dat vrouwen een onzeker beeld over zichzelf krijgen en zich helemaal niet meer goed voelen en zich minder snel open zullen stellen. Denk maar aan reclame, of aan de talloze seksueel getinte videoclips, waarbij vrouwen als lustobject naast mannen kronkelen om hen te plezieren. En ook porno is nog steeds vooral op mannen gericht en absoluut onrealistisch, waardoor met een totaal verkeerd beeld van seks krijgt.

Hoe kunnen we dit nu gaan oplossen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat wij, als vrouw, opnieuw in onze kracht kunnen komen, de vrouwelijke energie kunnen laten stromen en een prachtig wezen van creatie zijn?

Eerst en vooral, vermijd zoveel mogelijk media en ga op zoek naar jezelf, binnenin jezelf. Je hebt geen media, boeken, andere personen nodig om jezelf te leren ontdekken. Neem regelmatig de tijd om je te ontspannen en naar je lichaam te luisteren. Volgende oefening kan je hierin helpen.

Oefening

vrouwelijke seksuele kracht

Zet je eens rustig neer, of ga liggen en ga van boven naar beneden je lichaam af (je kan met de chakra’s werken, maar het hoeft niet):

  • Je begint bij je hoofd en laat gewoon je gedachten vloeien, ze zijn niet goed of slecht, ze zijn er gewoon…
  • Daarna ga je naar je keel en bedenk je dat jij het waard bent om je eigen mening te uiten, jij bent belangrijk, jouw mening telt!
  • Daarna ga je naar je hart, bij velen zal deze plek misschien wat extra aandacht nodig hebben… Voel gewoon, probeer je hart open te zien, wees niet bang om je hart te openen, voel de warmte in je hart, en vooral voel de liefde, eens je heel goed de liefde kan voelen, probeer dan om deze liefde rondom jouw lichaam heen te laten vloeien en je lichaam als het ware in een cocon van liefde te plaatsen (deze oefening kan je apart ook meerdere keren per dag herhalen, of gewoon elke ochtend voordat je opstaat)…
  • Daarna ga je naar de buikzone (de onderste 3 chakra’s als je hiermee werkt, deze zijn zeer belangrijk voor zelfwaardering, creatie en seksualiteit). Probeer te voelen waar de energie goed stroomt en waar er eventuele blokkades zitten, welke emoties komen er in je op als je je op je baarmoeder focust, enz…

Na de oefening laat je alles gewoon los, als je dit meerdere keren doet, dan word je steeds bewuster van je lichaam en je emoties.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je je goed in je vel voelt en dat je van jezelf houdt, want seks hangt voor de meeste vrouwen vast aan welbevinden, emoties en zelfvertrouwen. Zijn deze dingen er niet, dan is het moeilijk om een bevredigend intiem leven uit te bouwen.

Ontdek je lichamelijk

Het is ook belangrijk om jezelf als vrouw lichamelijk te gaan ontdekken en weten hoe je lichaam werkt. Het idee is om meer te masturberen (ja echt!) en je hele lichaam te ontdekken. Weet je eigenlijk welke plekjes bij jou het gevoeligst zijn? Misschien krijg je bijna een orgasme als iemand je oren zoent, of je tenen! Sommige vrouwen vinden het leuk dat de borsten uitgebreid in het liefdesspel betrokken worden, anderen dan weer helemaal niet. Het is echt heel belangrijk om elke vierkante centimeter van je lichaam door en door te kennen, want zeg nu eerlijk, als jij niet eens weet wat je lekker vindt, hoe kan je partner het dan weten?

Jouw proces

En vrouwen… Hoe meer je bewust bent van je eigen vrouwelijke seksuele kracht, ga je het plezier hierin voelen en initiatief nemen. Neem het heft in eigen handen, creëer leuke en prikkelende situaties voor jezelf, maak het gezellig en fijn, neem een badje, trek leuke lingerie aan, enzovoort. Alles wat je maar leuk vindt en ga ervoor.

Eens je ontdekt hebt wat jij fijn vindt, kan je dat aan je partner duidelijk maken. Als je het lastig vindt om je partner te vertellen wat hij moet doen, neem dan zijn handen en toon het hem voor.

Je hoeft je nergens voor te schamen, je bent een vrouw, een prachtige vrouw, je mag voelen, je mag leven!

Laten we samen die vrouwelijke energie de wereld in sturen, laten we van onszelf houden, want geef nu toe, we zijn toch echt wel bijzonder. De wereld heeft nood aan bijzondere, wilde en creatieve vrouwen. Geniet van het proces en wees jezelf, wees vrouw…

Meer lezen over de kracht van vrouwelijke seksualiteit?

Het onlangs verschenen boek van “Power of the Pussy” van Regena Thomashauer stond meteen hoog op de The New York Times bestsellerlijst. Regena schrijft dat er een enorme macht of kracht schuilt in onze seksualiteit en dat we die opgeven als we ons voor onszelf schamen. Je traint je om van je kut te houden – ze gebruikt bewust het woord pussy (kut) om het van nare associaties te ontdoen. Als je je volledig bewust wordt van de sensatie in je onderbuik, voel je extase. De Power of the Pussy is volgens haar zo groot dat je hele leven beter gaat als je je maar voortdurend bewust bent van dat gevoel in je onderbuik.

Gerelateerd

Seks als HSP-er (deel 1): geen zin in seks

Seks als HSP-er (deel 2): seksuele overdrive

 

Over de schrijver

Trui Decaesteker

Trui Decaesteker

Een levenslange zoektocht naar de zin van het leven...
Ik ben een vrouw van duizend-en-één bezigheden, ik moet alles geprobeerd en getest hebben, maar dit zonder mezelf ooit te verloochenen.
Mijn kinderen hebben mij nog meer bepaalde paden op gestuurd; thuisonderwijs, tuinieren, reiki, spirituele lezingen en workshops voor nieuwetijdskinderen, maar ook voeding en sport zijn stokpaardjes voor me.
Dankbaar dat ik deze zoektocht mag verder zetten met mijn gezin.