Waarom is Kefir Zo Gezond?

fermenten
Lut Bailleul
Geschreven door Lut Bailleul

In dit deel bespreek ik de voordelen van kefir. In een vorige post bespraken we al hoe je melkkefir maakt. 
De voordelen van regelmatige consumptie van kefir zijn talloos. Door de lichte verteerbaarheid van het product worden de darmen schoongemaakt en het lichaam voorzien van goede bacteriën en gisten, vitamines, mineralen en volwaardige proteïnen. Omdat kefir zo uitgebalanceerd en voedzaam is, draagt het bij tot een gezond immuunsysteem. Door de symbiotische werking van gunstige gisten en goede bacteriën gaat de kefir werken als een natuurlijk antibioticum, een probioticum dus. De gisten en bacteriën van kefir voeden zich met lactose en zetten die om in lactase.

Kefir heeft een goede invloed op een hele reeks klachten en gezondheidsproblemen:

– Maag- en darmaandoeningen (bijvoorbeeld: de ziekte van Crohn)

– Ontstekingen van de luchtwegen, nieren- en blaas

– Bloedarmoede

– Hoge bloeddruk

– Zenuwziekten

– Auto-immuunverstoringen

– Huidaandoeningen (uitslag, acne en eczeem)

– Cholesterolverlagend

– Afbraak van lactose, van belang bij lactose-intoleranties

Over de schrijver

Lut Bailleul

Lut Bailleul

Lut Bailleul woont aan de zee met haar twee kinderen en haar hond en is gepassioneerd door alles wat met fermentatie te maken heeft. Haar interesse werd gewekt doordat ze kefir had gekregen van een vriendin . Hierbij werd ze onmiddellijk terug gebracht naar haar jeugd. Vroeger stond deze namelijk in de kelder en werd deze gedronken met grenadine. Na wat opzoeken en experimenteren besloot ze haar ervaringen te delen met anderen door het opstarten van haar eigen faceboekgroep om ervaringen en kefir te delen.