Water besparen doe je zo: 10 tips om je op weg te helpen

water besparen
Laura Schuerwegen
Geschreven door Laura Schuerwegen
  1. Heb je nog een oude wc? Leg dan een volle waterfles of baksteen in je spoelbak om minder water weg te spoelen.
  2. Koop een nieuwe waterzuinige wasmachine. Het lijkt misschien een dure aankoop, maar ze gebruiken veel minder water en ook minder energie, dus je factuur zal stukken lager zijn, zeker als je een grote familie hebt en/of luiers wast.
  3. Een waterbesparende douchekop is ook een dikke aanrader. Wij hebben de EcoJoy van Grohe en hebben ons de aankoop nog niet beklaagd, je bespaard water, zonder het gevoel te hebben er minder te gebruiken. Er zijn natuurlijk ook nog andere systemen op de markt.
  4. Ga samen in de douche of in bad.
  5. Plas in de douche. Je bent toch al water aan het verbruiken en zo hoef je niet nog eens het toilet te spoelen.
  6. Ook een energiezuinige afwasmachine gebruikt stukken minder water dan een ouder model.
  7. Elektronische kranen zorgen ervoor dat je geen kranen laat openstaan, wat wel erg handig kan zijn met kleintjes in huis!
  8. Vang het koude douchewater op om je toilet te spoelen of planten te gieten, in plaats van het gewoon te laten doorlopen.
  9. Geef kleine kindjes een badje in de gootsteen of een tummy tub ipv het grote bad of een conventioneel kinderbad.
  10. Bouw of verbouwplannen? Plaats je handwasbakje boven de spoelbak van je toilet en leidt het afvalwater naar de spoelbak, zo spaar je naast water ook nog eens plaats en kan je toch een handwasbakje zetten in een klein toilet.

Over de schrijver

Laura Schuerwegen

Laura Schuerwegen

Na acht jaar in West en Centraal Afrika te vertoeven woont Laura nu in Malawi met haar man en drie kinderen. Ze schreef twee boeken over zelfzorg en een kinderboek (in het Engels, verkrijgbaar op Amazon) en blogt op Authentic Parenting.